Friskvårds-Alpha

Nyfiken på kristen tro?
Vill du komma igång och röra på dig?

Välkommen till Friskvårds-Alpha!

VARFÖR FRISKVÅRD?
”Vet ni inte att er kropp är ett tempel för den heliga anden, som ni har inom er och som ni har fått från Gud?” (Bibeln)

I kyrkans sammanhang pratar vi ofta om ta hand om vår ande och själ, och glömmer lätt bort kroppen. Men Gud har skapat oss med ande, själ och kropp, och de tre delarna hör ihop och påverkar varandra. Bibelordet ”Du ska älska din nästa som dig själv” innebär att älska dig själv andligt, själsligt – men också kroppsligt!
Många av oss mår bättre när vi regelbundet rör på oss, och det känns ofta lättare och roligare att göra det tillsammans med andra! Vi lägger upp det så att du tränar efter dina egna förutsättningar.
Ande, själ och kropp hör ihop och därför finns Friskvårds-Alpha där vi prövar att kombinera samtal om kristen tro med att bli lite svettiga och att dela en enkel, nyttig måltid. Välkommen med!

VAD MENAS MED ALPHA?
”Alpha” är en slags ”grundkurs” i kristen tro. Alpha är också namnet på den första bokstaven i det grekiska alfabetet och i det här sammanhanget hör det ihop med att vi ”börjar från början” med vad kristen tro är.
Alpha-konceptet finns över hela världen och alla är välkomna. Ingen Alpha är den andra helt lik, men generellt så har de tre saker gemensamt: mat, föredrag och ett gott samtal.
Föredragen är upplagda så att de inspirerar till samtal. De är ungefär trettio minuter långa och framförda av en föredragshållare via film. De ger kunskap om grunderna i den kristna tron genom att lyfta frågor som ”Vem är Jesus?”, ”Hur ska jag kunna tro?”, ”Hur och varför ska jag be?” och ”Hur leder Gud oss?” Den viktigaste delen av varje Alphakurs är möjligheten att dela tankar och funderingar kring dagens ämne i en liten grupp.
Det finns inga krav på att man ska säga något och alla frågor och funderingar är okej. Det är ett tillfälle att lyssna på andra och bidra med dina egna perspektiv i en ärlig och öppen miljö.

FÖR VEM?
Just den här Alphagruppen vänder sig till kvinnor. Den är för dig som vill veta mer om kristen tro, som vill komma igång att träna, som gillar att träna eller som vill ha en paus i vardagen.

NÄR & VAR?
Kursen består av åtta tillfällen under våren 2018. Start blir 25 januari 2018, och sedan ses gruppen torsdagar jämna veckor, 18.30-21.00. Vi ses i Otterstads gympasal och församlingshem.

ANMÄLAN & KOSTNAD
Din anmälan vill vi ha senast 11 januari. Du kan antingen fylla i talongen i den här foldern eller mejla in samma uppgifter. Första tillfället är gratis. Kostnaden för hela terminen (åtta ggr) är 350 kronor.

UPPLÄGGET FÖR EN KVÄLL
18.30  Gympa
19.10  Paus efter gympan
19.30  Kvällsmat
20.00  Filmföreläsning
20.30  Samtal i smågrupper
21.00  Avslutning

VETA MER?
Vi två som ansvarar för gruppen är medarbetare i Sunnersbergs församling:
Anna-Carin Jonsson, diakoniassistent, 0708-58 70 02, anna-carin.jonsson@sunnersberg.se
Sophia Sahrin Granevik, präst 0708-20 38 80 sophia.sahrin.granevik@sunnersberg.se