Välkommen

Varför ska man bli
konfirmand?

”Det verkade spännande, det är kul, man träffar nya kompisar, åker på läger, får en egen uppfattning om Gud, bibeln, kyrkan och sånt.” Det är vad årets konfirmander svarar när vi frågar dem varför man ska bli konfirmand. Och det är just det konfirmationen handlar om.

Konfirmation betyder bekräftelse, en bekräftelse av dig och ditt dop. I dopet säger Gud till dig att du är älskad och att du behövs här i världen. Tillsammans kan vi göra skillnad!

Hälsningar
Richard, Sophia, Carl-Magnus och Alexandra

Får jag vara med om jag inte tror på Gud?

Klart du får! Vi blir aldrig färdiga med vad vi tror,
tänker och tycker. Under konfirmationstiden får du chansen att fundera och diskutera tillsammans med andra – just utifrån vad du tror.

Jag är inte döpt – får jag vara med ändå?

Du kan självklart vara med även om du inte är döpt. Däremot måste du vara döpt för att konfirmeras. Det kan du bli någon gång under konfirmandåret.

lagerkul

 

Hur funkar det?

I Sunnersbergs församling kan du välja mellan tre eller fyra olika grupper, utifrån intresse, dag eller tid på året då det passar dig bäst att vara konfirmand.

Träffarna i alla grupper utgår från samtal och diskussioner där just dina frågor och funderingar är viktiga. Finns Gud? Blir jag lycklig om jag blir smal? Kommer kriget till Sverige? Träffarna innehåller ofta musik, drama och lek, målande och skapande. Under året åker alla grupper på läger.
Konfirmationsåret avslutas med en konfirmationsgudstjänst i kyrkan.

Välj i menyn för att läsa mer om varje grupp.

Redan bestämt dig?

Anmäl dig till församlingsexpeditionen: sunnersberg@svenskakyrkan.se

Ange konfirmandens namn, personnummer, adress och mobilnummer.
Ange också vilken grupp konfirmanden vill vara med i. Gör ett första-handsval och ett andrahandsval.
1. Musik-konfa
2. Tisdags-konfa
3. VIP-grupp

Denna gång (2018-2019) har vi inte möjlighet att erbjuda Sommarkonfa.