Stilla dag

Vårt behov av stillhet gör sig påmint på olika sätt för oss stressade nutidsmänniskor. Att delta i en ”Stilla dag” är att under tystnadens beskydd för möjlighet att lyssna inåt, på sig själv och på Gud.

Sunnersbergs församling vill tillsammans med Svenska kyrkan i Götene och Lidköping erbjuda Stilla dagar regelbundet.
Under hösten 2017 ordnades tre tillfällen.  9 september i Kyrkans gård-Lockörn och 14 oktober i Götene församlingshem samt 19 november i Nicolaigården och EFS i Lidköping.

Vi planerar för liknande dagar under våren 2018. 
En första är planerad till lördag 17 mars i Kyrkskolan, Sunnersberg.

 

 

Vad är en Stilla dag?
Ibland får vi frågan: Hur är det? Och ganska ofta blir svaret: jo tack, det snurrar på. Men stannar vi någon gång upp och tänker efter ”vad gör snurret egentligen med mig?”
Oavsett med vilken hastighet vårt livshjul snurrar behöver vi någon gång då och då stanna till för översyn och smörjning.
Församlingen vill erbjuda en dag då det finns möjlighet till vila, reflektion och återhämtning, en retreatdag eller en stilla dag. Retreat är just detta och hör hemma inom den kristna tron, men förutsätter varken tro eller kyrklighet.
Det har alltid funnits ett behov av att stanna upp, få distans till vardagen och ställa in kompassriktningen. Behovet är inte mindre i vår tid. Retreat är beprövat hjälpmedel för att varva ner och se klarare på vad som rör sig i mitt liv och få tid för mig själv och min egen dialog med Gud. Introduktion, stillhetsövning, tystnad, meditation och enkla andakter hjälper oss till det. Välkommen du som vill prova på och du som redan provat!

Vill du veta mer?
Kontakta Richard Burén, 0708-20 38 81,
richard.buren@sunnersberg.se