Stilla dag

Lördag 9 september blir det en Stilla dag i Kyrkans gård-Lockörn.
Under denna stilla dag går vi in i den befriande tystnaden, med regelbundna bönesamlingar i kyrkan och möjlighet till enskilt samtal. Dagen startar 09.00 med frukost och slutar 17.00.
Kostnad 100 kr och då ingår frukost, lunch och kaffe.

Anmälan senast 5 september, till Richard Burén, 0708-20 38 81, richard.buren@sunnersberg.se som också svarar på frågor om dagen.

 

Vad är en stilla dag?
Ibland får vi frågan: Hur är det? Och ganska ofta blir svaret: jo tack, det snurrar på. Men stannar vi någon gång upp och tänker efter ”vad gör snurret egentligen med mig?”
Oavsett med vilken hastighet vårt livshjul snurrar behöver vi någon gång då och då stanna till för översyn och smörjning.
Församlingen vill erbjuda en dag då det finns möjlighet till vila, reflektion och återhämtning, en retreatdag eller en stilla dag. Retreat är just detta och hör hemma inom den kristna tron, men förutsätter varken tro eller kyrklighet.
Det har alltid funnits ett behov av att stanna upp, få distans till vardagen och ställa in kompassriktningen. Behovet är inte mindre i vår tid. Retreat är beprövat hjälpmedel för att varva ner och se klarare på vad som rör sig i mitt liv och få tid för mig själv och min egen dialog med Gud . Introduktion, stillhetsövning, tystnad, meditation och enkla andakter hjälper oss till det.  Välkommen du som vill prova på och du som redan provat.

ny altarbild 2 juni
annons svält till webben